A RIEGL VZ-400i típusú statikus lézerszkennerének távolságmérő elektronikáját a nagysebbességű lézerszkennelés követelményeihez optimalizálták a RIEGL fejlesztőmérnökei. Ezek:

* gyors lézerpulzus ismétlési ráta
* gyors és nagyon pontos digitális jelfeldolgozás
* a szkenner irányítási felületeinek széles választéka

A LÉZERSUGÁR (1) vertikális elhajlítását (“line scan”) a POLYGONÁLIS TÜKÖR (2) valósítja meg reflektív felületek felhasználásával. Magas szkennelési frekvencia és/vagy 100°-ig terjedő vertikális szkennelési szög (theta) esetén a poligonális tükör állítható sebességgel folyamatosan rotál. Alacsony szkennelési frekvencia és/vagy kisebb szkennelési szög esetén fel és le oszcillál. A korlátlan 360°-os horizontális szkennelés (“frame scan”) a teljes OPTIKAI FEJEGYSÉG (3) rotálásával valósul meg.

A szkennelési adatok, beleértve a távolság (RANGE), szög (ANGLE), jelerősség (SIGNAL AMPLITUDE), és az opcionális időbélyeg (TIMESTAMP) adatokat, az eszköz belső tárolójában vagy egy a szkennerhez csatlakoztatott USB TÁROLÓEGYSÉGEN (8) kerülnek rögzítésre, vagy egy külső HORDOZHATÓ SZÁMÍTÓGÉPre (10) is továbbíthatóak TCP/IP ETHERNET INTERFÉSZEN (6) keresztül. A KAMERÁT (9) a lézerszkenner vezérli, a rögzített képadatokat a szkenner a szkennelt lézeres adatokkal együtt tárolja vagy továbbítja.

A lézerszkenner beállítása és kezelése történhet a műszer ÉRINTŐKÉPERNYŐJÉN és KEZELŐPANELJÉN (4) keresztül, vagy egy MOBIL ESZKÖZ (11) (pl. okostelefon, tablet, vezetéknélküli LAN) vagy HORDOZHATÓ SZÁMÍTÓGÉP (10) VEZETÉK NÉLKÜLI LAN (7) rendszerén keresztül. A hordozható számítógépet a szkenner TCP/IP INTERFÉSZÉN (5) keresztül is csatlakoztatni lehet.

A VZ-line sorozathoz fejlesztett RISCAN PRO SZOFTVER (12) segítségével a lézerszkenner kezelője sokféle feladatot hatékonyan el tud végezni, beleértve a szenzor finombeállítását, az adatok rögzítését, az adatok vizualizálását, kezelését és archiválását. A RiSCAN PRO WINDOWS operációs rendszeren futtatható.

error: Content is protected !!