RIEGL lézerszkenner rendszerek

A Riegl lézerszkennerek – mintegy 40 év tapasztalatával a lézeres távolságmérők kutatása, fejlesztése és műszergyártása területén –  a térinformatikai lézerszkenner technológia innovációjának csúcsát jelenti. A Riegl elkötelezett a felhasználási célfeladatokhoz a lehető legjobb lézeres szenzorok tervezése, fejlesztése és gyártása iránt, hogy Ön olyan műszerrel tudjon mérni, ami tökéletesen megfelel mind az Ön várakozásainak, mind az ügyfelei elvárásainak.

A RIEGL lézerszkennerek magyarországi hivatalos forgalmazója a RoaData Kft.

Termékeink

TLS – statikus lézerszkennerek

A RIEGL statikus lézerszkennerei használatával részletgazdag és különösen pontos 3D adatokhoz tud jutni gyorsan és hatékonyan. A felhasználási területei rendkívül széleskörűek, beleértve a topográfiai méréseket, bányászatot, megvalósulási dokumentációk készítését,  építészeti felméréseket, régészetet, monitorozást, mély- és magasépítést és városmodellezést.

Mindegyik RIEGL statikus lézerszkenner modell robusztus és teljesen hordozható. Szigorú minőségi vizsgálatok biztosítják, hogy különleges környezeti körülmények között is megbízható teljesítményt nyújtanak.

UAV – drónok és drónos lézerszkennerek

A professzionális, pilóta nélküli légijárműre szerelt lézerszkennerek lehetővé teszik az adatgyűjtést veszélyes vagy nehezen elérhető helyszíneken is, míg kiváló költséghatékonysági mutatókkal rendelkeznek számos felhasználási területen, mint például a precíziós mezőgazdaság, erdészet vagy a bányaművelés. A RIEGL légi lézerszkennereit (ALS) sikerrel alkalmazzák már évek óta nagyteljesítményű pilóta nélküli légijárművekre szerelve.

A különlegesen az UAV/UAS/RPAS, azaz drónos felhasználásokhoz kifejlesztett geodéziai, térképészeti minőségű új légi lézerszkenner sorozattal a RIEGL forradalmasítja a polgári és kereskedelmi célú drónos lézeres felmérések dinamikusan fejlődő piacát elsőosztályú technológiát kínálva ahhoz.

A RiCOPTER a RIEGL távirányítású, professzionális X8-as elrendezésű, összecsukható, pilóta nélküli lézerszkenneléshez (ULS) gyártott octokopterje. A RiCOPTER piaci bevezetésével a RIEGL lett az első olyan gyártó, aki teljeskörű, kész, integrált megoldást kínál a nagy szakmai felkészültésget igénylő UAV alapú felmérési feladatokhoz.

ALS – légi lézerszkennerek

A légi lézerszkennelés gyors, nagyon pontos és hatékony módszert kínál az olyan nagy kiterjedésű területek 3D-s adatgyűjtésére, mint például a mezőgazdasági vagy erdészeti területek, a városok vagy ipari parkok.

A RIEGL légi lézerszkennerei a legkorszerűbb, csúcsminőségű lézer és jelfeldolgozó technológiát hasznosítják. Különlegesen kompakt felépítésük, könnyű súlyuk, költséghatékony működésük révén a legnagyobb kihívást jelentő légi felmérési feladatokra is kiválóan alkalmassá teszik.

ILS – ipari lézerszkennerek

A RIEGL lézerszkennerek és lézerszkenner rendszerek kiválóan alkalmasak az ipari felmérések és monitorozások széleskörű feladatainak ellátására. A robusztus felépítés, pl. a RIEGL VZ(i) széria esetén, különösen alkalmassá teszi szkennereinket a szélsőséges ipari környezetbe történő telepítéshez. A kompakt dizájn lehetővé teszi, hogy szűk helyekre is fel tudja szerelni műszereinket. A folyamatos és megbízható üzemelés biztosítására minden egyes lézerszkennerünkhöz különleges védőburkolatot is tudunk ajánlani. A RIEGL továbbá kifejezetten ipari célfeladatokhoz tervezett, nagyteljesítményű lézerszkennereket is kínál. Így Ön a RIEGL termékpalettáján komplex megoldást tud találni a folyamatmonitorozástól és automatizálástól kezdve, az ömlesztett árumennyiség mérésén keresztül az ipari profilmérésig, az elakadásfigyeléstől az ütközéselkerülés feladataig.

MLS – mobil lézerszkennerek

RIEGL 2D és 3D lézerszkennerei ideális eszközök a mobil felmérési feladatok elvégzésére. Az olyan mozgó hordozójárművek, mint a hajó, a vonat, a közúti gépkocsik és a terepjárók által gyűjtött szkennelt adatok regisztrációja érdekében a lézerszkenneres mérőrendszert helyzeti és tehetetlenségi szenzorokkal integráljuk, így például GPS-sel (Global Positioning System) és IMU-val (Inertial Measurement Unit).

Mindegyik RIEGL mobil lézerszkenner modell robusztus és teljesen hordozható. Szigorú minőségi vizsgálatok biztosítják, hogy különleges környezeti körülmények között is megbízható teljesítményt nyújtanak.

Szoftvercsomagok

A RIEGL szabadalmaztatott szoftverei ideális segítőtársai a RIEGL lézerszkennereknek. A statikus és a légi/mobil lézerszkennerek eltérő mérési feladatihoz tervezett egyedi programcsomagok teszik lehetővé, hogy a szkennerek kínálta lehetőségeket Ön a lehető legmesszebbmenőkig ki tudja használni. A komplex programcsomagok szoftveres eszközöktárat és támogatást nyújtanak Önnek a terepi adatgyűjtési folyamat optimalizálásától kezdve, az adatok ellenőrzésén keresztül egészen az adatfeldolgozási feladatokig, nagyszámú, a munkát segítő funkcióval. Az adattovábbítás is teljesen zökkenőmentes az ismert külső utófeldolgozó szoftvercsomagokba.
Külön RIEGL szoftvercsomagokat kínálunk a statikus lézerszkennereinkhez és a légi/mobil lézerszkennereinkhez.

INNOTRANS 2022 Berlin – tekintse meg a RIEGL innovatív vasútfelmérési LiDAR portfólióját

Szeptember 20 és 23 között várja a szakmai közönséget Berlinben az InnoTrans 2022 – a szállítási technológiai ipar egyik legrangosabb nemzetközi kiállítása. Az 5.2 csarnok 145-ös standján várjuk Önöket a RIEGL innovatív vasútfelmérési termékportfóliójával.
Jöjjenek el és győződjenek meg első kézből a RIEGL vasúti felmérésekhez kifejlesztett lézerszkennereinek kivételes képességeiről. RIEGL VMX-RAIL, RIEGL VMR, RIEGL VUX-1HA22

Műszerbemutató és 3 konferencia előadás az MFTTT 33. Vándorgyűlésén Miskolcon

A Reach M2, az EMLID többfrekvenciás RTK GNSS drónos modulja megérkezett, budapesti raktárunkban a szükséges kiegészítőkkel együtt már kapható.

III. Légi Térképészeti és Távérzékelési Konferencia – 2020. október 8-9. Óbudai Egyetem

III. Légi Térképészeti és Távérzékelési Konferencia A Légi Térképészeti és Távérzékelési Egyesület (ACRSA) szervezésében, az Óbudai Egyetemen megvalósuló konferencia lehetőséget biztosít a szakmai közösség (mérnökök, pilóták, fényképészek, UAV és egyéb eszközök...

Képfeldolgozás a RiPROCESS szoftverben – szakmai webinárium

A RIEGL számos szakmai webináriumot tartott az elmúlt időszakban körüljárva egyes LiDAR témákat. A RiPROCESS szoftverben történő képfeldolgozásról Joshua France tartott angol nyelven előadást. Előadásában Joshua számos ötletet ad arra, hogyan tudunk jobb...

Reach M2 RTK GNSS modul drónokhoz – megérkezett

A Reach M2, az EMLID többfrekvenciás RTK GNSS drónos modulja megérkezett, budapesti raktárunkban a szükséges kiegészítőkkel együtt már kapható.

Reach RS2 a “GPS-t akarok!” műszerbemutató blogon

A "GPS-t akarok!" műszerbemutató blog legújabb cikke az EMLID RS2 RTK GNSS vevőnkkel foglalkozik. Olvasásra ajánljuk.

Riegl világpremier: új VMX-RAIL triplaszkenneres mobil felmérési rendszer

A berlini InnoTranson mutatta be a Riegl a kifejezetten a vasúti felmérésekhez tervezett új mobil rendszerét, az új VMX-RAIL triplaszkenneres lézerszkennert és űrszelvényfelmérési rendszerét.

Lézerszkenner és katasztófavédelem – valós idejű radioaktivitás lokalizáció a RIEGL LiDAR megoldásával

A lézerszkennerek használatát mutatja be a katasztrófavédelemben a RIEGL csapata a Gi4DM idei konferenciáján.Az idei Gi4DM helyszíne Prága, időpontja 2019. szeptember 3-6.A rendezvényen a résztvevők részletes tájékoztatást kaphatnak a RIEGL szakértői csapatától arról,...

Külszíni bányaművelés RIEGL lézerszkenner alkalmazásával

A RIEGL VZ-2000i statikus 3D lézerszkenner különlegesen alkalmas külszíni bányaművelés kapcsán felmérések készítésére, monitorozásra.
A VZ-2000i fő jellemzőit mutatja be a csatolt videó, kifejezetten a külszíni bányaművelés során adódó felmérési folyamatokban fontos funkciókra fókuszálva.

INTERGEO 2019 – RIEGL lézerszkenner rendszerek

A RIEGL csapata szokásosan nagy hangsúlyt helyez a szakma talán legrangosabb európai rendezvényére, az INTERGEO szakvásár és konferenciára. Tavaly több mint 19 ezer látogató volt kiváncsi a geomatika, a térinformatika területén milyen innovációt kínált 41 ország 640 vállalata.

Az idei INTERGEO helyszíne Stuttgart, időpontja 2019. szeptember 17-19.
A RIEGL az 1. csarnokban található I1.024 számú standján a legújabb lézerszkenner rendszereket és fejlesztéseket mutja be és ki lehet a szoftvereket is próbálni. Minden szakterületet tapasztalt szakértők képviselnek a kiállításon, legyen szó statikus, mobil vagy légi szkennelésről, drónos integrációról vagy szoftverkörnyezetről. A szabadtéri kiállításon a RIEGL drónos munkatársasi fognak minden nap bemutatót tartani.

EMLID a 2019-es InterGeo szakvásáron Stuttgartban

Intergeo - a szakma legrangosabb európai kiállításaAz INTERGEO szakvásár és konferencián, a szakma talán legrangosabb európai rendezvényén ismételten jelen lesz az EMLID. A tavalyi kiállításon több mint 19 ezer látogató volt kiváncsi arra, milyen...

Megérkezett a RS2, az EMLID új, többfrekvenciás RTK GNSS vevője

Megérkezett az RS2! Az EMLID Reach RS2-es, új, multifrekvenciás, cm pontosságú RTK GNSS vevőberendezése már kapható Magyarországon.

X. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás Debrecenben

A Debreceni Egyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszéke rendezésében idén, tizedik alkalommal került megrendezésre a  Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás, amely során prezentációk, vitaindító előadások, workshopok és az egyetem aulájában szakkiállítás várták a résztvevőket.

A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság 32. Vándorgyűlése Békéscsabán

„Fenntartható fejlődés a magyar földmérés és térképészet szakterületén” témakörben tartotta Békéscsabán a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság idei, immár 32. Vándorgyűlését. A kétnapos, akkreditált szakmai rendezvényen 233 regisztrált...

Bővül a RIEGL ausztriai gyártókapacitása

Új 2200 m2-es gyártókapacitással bővül a RIEGL ausztriai gyára, ahol a cég saját nyomtatott áramkör-gyártó üzeme és a szoftverfejlesztő csapat fog dolgozni. Megépül az új, bő 100 méteres tesztalagút is, így a szenzorok tesztelési és kalibrálási kapacitása is bővül.

Riegl a Nemzetközi Igazságügyi és Biztonsági Mérésügyi Társaság idei konferenciáján

Beszámoló a Nemzetközi Igazságügyi és Biztonsági Mérésügyi Társaság (IAFSM) 2018-as konferenciájáról, ahol a RIEGL bemutatta legújabb lézerszkennereit és megoldásait – különösen a RIEGL VZ-400i ultra magas teljesítményű 3D lézerszkenner egyedülálló képességeit -, amelyek nagyban segítik az igazságügyi és törvényszéki szakértői munkát és lehetővé teszik a korábban elképzelhetetlen módon teljes, objektív bizonyítékrögzítést. Helyszínelési bemutató a LIDAR technológia nyújtotta lehetőségekről, workshop arról, milyen módon fogják megváltoztatni ezek a technikai előrelépések az igazságügyi és törvényszéki adatrögzítő és adatfeldolgozó munkát.

Riegl a Future of Mining Americas 2018 bányászati rendezvényen

A 2018-as, Denverben (Colorado, USA) megrendezett "Future of Mining Americas 2018" bányászati szakkonferencia egyik támogatója, kiállítója és előadója a RIEGL volt.A hagyományos formákkal szakító októberi szakmai rendezvényen a RIEGL bemutatta a legújabb...

Videó a RIEGL VZ-2000i TLS (statikus) lézerszkenner bányászati felhasználásáról

A statikus lézerszkennerek hatékony, modern eszközt jelentenek a külszíni bányák felmérésekor, monitorozásakor. Az alábbi videó ízelítőt ad abból, milyen sokrétűen tudja segíteni a RIEGL VZ-2000i nagy hatótávolságú statikus lézerszkenner a bányaműveléshez kapcsolódó felméréseket.

Extrém gyors regisztráció a Riegl VZ-i TLS lézerszkennereivel – videó

A Riegl VZ-i TLS lézerszkennerei automata regisztációra képesek, ezzel az utófeldolgozási munka időigénye drámai módon csökkenthető. A bejegyzésben szereplő videó a VZ-i lézerszkennerek Automata Onboard Regisztráció funkcióját mutatja be, ami a különböző szkennelési poziciókból származó pontfelhők gyors és nagyon pontos georeferált és szintezett illesztését teszi lehetővé.

Riegl lézerszkennerek az Intergeo 2018 szakvásáron

A Riegl az idei, frankfurti Intergeo szakvásáron ünnepli fennállásának 40 éves jubuleumát, bemutatva a 3D lézerszkennerek technológiai innovációjának csúcsát

INNOTRANS 2022 Berlin – tekintse meg a RIEGL innovatív vasútfelmérési LiDAR portfólióját

INNOTRANS 2022 Berlin – tekintse meg a RIEGL innovatív vasútfelmérési LiDAR portfólióját

Szeptember 20 és 23 között várja a szakmai közönséget Berlinben az InnoTrans 2022 – a szállítási technológiai ipar egyik legrangosabb nemzetközi kiállítása. Az 5.2 csarnok 145-ös standján várjuk Önöket a RIEGL innovatív vasútfelmérési termékportfóliójával.
Jöjjenek el és győződjenek meg első kézből a RIEGL vasúti felmérésekhez kifejlesztett lézerszkennereinek kivételes képességeiről. RIEGL VMX-RAIL, RIEGL VMR, RIEGL VUX-1HA22

Képfeldolgozás a RiPROCESS szoftverben – szakmai webinárium

Képfeldolgozás a RiPROCESS szoftverben – szakmai webinárium

A RIEGL számos szakmai webináriumot tartott az elmúlt időszakban körüljárva egyes LiDAR témákat. A RiPROCESS szoftverben történő képfeldolgozásról Joshua France tartott angol nyelven előadást. Előadásában Joshua számos ötletet ad arra, hogyan tudunk jobb...

Külszíni bányaművelés RIEGL lézerszkenner alkalmazásával

Külszíni bányaművelés RIEGL lézerszkenner alkalmazásával

A RIEGL VZ-2000i statikus 3D lézerszkenner különlegesen alkalmas külszíni bányaművelés kapcsán felmérések készítésére, monitorozásra.
A VZ-2000i fő jellemzőit mutatja be a csatolt videó, kifejezetten a külszíni bányaművelés során adódó felmérési folyamatokban fontos funkciókra fókuszálva.

INTERGEO 2019 – RIEGL lézerszkenner rendszerek

INTERGEO 2019 – RIEGL lézerszkenner rendszerek

A RIEGL csapata szokásosan nagy hangsúlyt helyez a szakma talán legrangosabb európai rendezvényére, az INTERGEO szakvásár és konferenciára. Tavaly több mint 19 ezer látogató volt kiváncsi a geomatika, a térinformatika területén milyen innovációt kínált 41 ország 640 vállalata.

Az idei INTERGEO helyszíne Stuttgart, időpontja 2019. szeptember 17-19.
A RIEGL az 1. csarnokban található I1.024 számú standján a legújabb lézerszkenner rendszereket és fejlesztéseket mutja be és ki lehet a szoftvereket is próbálni. Minden szakterületet tapasztalt szakértők képviselnek a kiállításon, legyen szó statikus, mobil vagy légi szkennelésről, drónos integrációról vagy szoftverkörnyezetről. A szabadtéri kiállításon a RIEGL drónos munkatársasi fognak minden nap bemutatót tartani.

EMLID a 2019-es InterGeo szakvásáron Stuttgartban

EMLID a 2019-es InterGeo szakvásáron Stuttgartban

Intergeo - a szakma legrangosabb európai kiállításaAz INTERGEO szakvásár és konferencián, a szakma talán legrangosabb európai rendezvényén ismételten jelen lesz az EMLID. A tavalyi kiállításon több mint 19 ezer látogató volt kiváncsi arra, milyen...

Kapcsolat

A RIEGL teljes termékskáláján a magyarországi disztribúciót és ügyfélszolgálatot cégünk, a RoaData Kft. látja el. Kérjük, az alábbi gombra kattintva keressen bennünket kérdéseivel, ajánlatkérésével, örömmel segítünk kiválasztani az Önöknek legmegfelelőbb lézerszkenner megoldáscsomagot.

error: Content is protected !!