RIEGL TLS statikus 3D lézerszkenner rendszerek

A RIEGL statikus lézerszkennerei használatával részletgazdag és különösen pontos 3D adatokhoz tud jutni gyorsan és hatékonyan. A felhasználási területei rendkívül széleskörűek, beleértve a topográfiai méréseket, bányászatot, megvalósulási dokumentációk készítését,  építészeti felméréseket, régészetet, monitorozást, mély- és magasépítést és városmodellezést.

Mindegyik RIEGL statikus lézerszkenner modell robusztus és teljesen hordozható. Szigorú minőségi vizsgálatok biztosítják, hogy különleges környezeti körülmények között is megbízható teljesítményt nyújtanak.

A RIEGL magyarországi hivatalos forgalmazója a RoaData Kft.

TLS statikus 3D lézerszkenner választékunk

VZ-400i 3D lézerszkenner rendszer

Ultramagas teljesítményű 3D lézerszkenner jövőorientált, innovatív feldolgozási architektúrával, internetes kapcsolattal és a RIEGL legújabb hullámforma feldolgozású LiDAR technológiájával.

A RIEGL VZ-400i adatlapjához kattintson ide:

VZ-4000 3D lézerszkenner rendszer

Nagyon nagy hatótávolságú, 3D lézerszkenner rendszer hullámforma feldolgozású LiDAR technológiával

A RIEGL VZ-4000 adatlapjához kattintson ide: (PDF)

VZ-2000i 3D lézerszkenner rendszer

Nagy hatótávolságú, nagyon nagy sebességű 3D lézerszkenner rendszer, jövőorientált, innovatív feldolgozási architektúrával, internetes kapcsolattal és a RIEGL legújabb hullámforma feldolgozású LiDAR technológiájával.

A RIEGL VZ-2000i adatlapjához kattintson ide: (PDF)

VZ-6000 3D lézerszkenner rendszer

Extrém nagy hatótávolságú, 3D lézerszkenner rendszer hullámforma feldolgozású LiDAR technológiával

A VZ-6000 adatlapjához kattintson ide: (PDF)

A RIEGL VZ-line statikus lézerszkennerek működési sémája a VZ-400i-n bemutatva

A RIEGL VZ-400i típusú statikus lézerszkennerének távolságmérő elektronikáját a nagysebbességű lézerszkennelés követelményeihez optimalizálták a RIEGL fejlesztőmérnökei. Ezek az alábbiak:

* gyors lézerpulzus ismétlési ráta
* gyors és nagyon pontos digitális jelfeldolgozás
* a szkenner irányítási felületeinek széles választéka

A LÉZERSUGÁR (1) vertikális elhajlítását („line scan”) a POLYGONÁLIS TÜKÖR (2) valósítja meg reflektív felületek felhasználásával. Magas szkennelési frekvencia és/vagy 100°-ig terjedő vertikális szkennelési szög (theta) esetén a poligonális tükör állítható sebességgel folyamatosan rotál. Alacsony szkennelési frekvencia és/vagy kisebb szkennelési szög esetén fel és le oszcillál. A korlátlan 360°-os horizontális szkennelés („frame scan”) a teljes OPTIKAI FEJEGYSÉG (3) rotálásával valósul meg.

A szkennelési adatok, beleértve a távolság (RANGE), szög (ANGLE), jelerősség (SIGNAL AMPLITUDE), és az opcionális időbélyeg (TIMESTAMP) adatokat, az eszköz belső tárolójában vagy egy a szkennerhez csatlakoztatott USB TÁROLÓEGYSÉGEN (8) kerülnek rögzítésre, vagy egy külső HORDOZHATÓ SZÁMÍTÓGÉPre (10) is továbbíthatóak TCP/IP ETHERNET INTERFÉSZEN (6) keresztül. A KAMERÁT (9) a lézerszkenner vezérli, a rögzített képadatokat a szkenner a szkennelt lézeres adatokkal együtt tárolja vagy továbbítja.

A lézerszkenner beállítása és kezelése történhet a műszer ÉRINTŐKÉPERNYŐJÉN és KEZELŐPANELJÉN (4) keresztül, vagy egy MOBIL ESZKÖZ (11) (pl. okostelefon, tablet, vezetéknélküli LAN) vagy HORDOZHATÓ SZÁMÍTÓGÉP (10) VEZETÉK NÉLKÜLI LAN (7) rendszerén keresztül. A hordozható számítógépet a szkenner TCP/IP INTERFÉSZÉN (5) keresztül is csatlakoztatni lehet.

A VZ-line sorozathoz fejlesztett RISCAN PRO SZOFTVER (12) segítségével a lézerszkenner kezelője sokféle feladatot hatékonyan el tud végezni, beleértve a szenzor finombeállítását, az adatok rögzítését, az adatok vizualizálását, kezelését és archiválását. A RiSCAN PRO WINDOWS operációs rendszeren futtatható.

Útmutató statikus lézerszkenner választásához

Külszíni bányaművelés RIEGL lézerszkenner alkalmazásával

Külszíni bányaművelés RIEGL lézerszkenner alkalmazásával

A RIEGL VZ-2000i statikus 3D lézerszkenner különlegesen alkalmas külszíni bányaművelés kapcsán felmérések készítésére, monitorozásra.
A VZ-2000i fő jellemzőit mutatja be a csatolt videó, kifejezetten a külszíni bányaművelés során adódó felmérési folyamatokban fontos funkciókra fókuszálva.

Riegl a Nemzetközi Igazságügyi és Biztonsági Mérésügyi Társaság idei konferenciáján

Riegl a Nemzetközi Igazságügyi és Biztonsági Mérésügyi Társaság idei konferenciáján

Beszámoló a Nemzetközi Igazságügyi és Biztonsági Mérésügyi Társaság (IAFSM) 2018-as konferenciájáról, ahol a RIEGL bemutatta legújabb lézerszkennereit és megoldásait – különösen a RIEGL VZ-400i ultra magas teljesítményű 3D lézerszkenner egyedülálló képességeit -, amelyek nagyban segítik az igazságügyi és törvényszéki szakértői munkát és lehetővé teszik a korábban elképzelhetetlen módon teljes, objektív bizonyítékrögzítést. Helyszínelési bemutató a LIDAR technológia nyújtotta lehetőségekről, workshop arról, milyen módon fogják megváltoztatni ezek a technikai előrelépések az igazságügyi és törvényszéki adatrögzítő és adatfeldolgozó munkát.

Riegl a Future of Mining Americas 2018 bányászati rendezvényen

Riegl a Future of Mining Americas 2018 bányászati rendezvényen

A 2018-as, Denverben (Colorado, USA) megrendezett "Future of Mining Americas 2018" bányászati szakkonferencia egyik támogatója, kiállítója és előadója a RIEGL volt.A hagyományos formákkal szakító októberi szakmai rendezvényen a RIEGL bemutatta a legújabb...

Extrém gyors regisztráció a Riegl VZ-i TLS lézerszkennereivel – videó

Extrém gyors regisztráció a Riegl VZ-i TLS lézerszkennereivel – videó

A Riegl VZ-i TLS lézerszkennerei automata regisztációra képesek, ezzel az utófeldolgozási munka időigénye drámai módon csökkenthető. A bejegyzésben szereplő videó a VZ-i lézerszkennerek Automata Onboard Regisztráció funkcióját mutatja be, ami a különböző szkennelési poziciókból származó pontfelhők gyors és nagyon pontos georeferált és szintezett illesztését teszi lehetővé.

Kapcsolat

A RIEGL teljes termékskáláján a magyarországi disztribúciót és ügyfélszolgálatot a RoaData Kft. látja el. Kérjük, keressen bennünket kérdéseivel, ajánlatkérésével, örömmel segítünk kiválasztani az Önöknek legmegfelelőbb lézerszkenner megoldáscsomagot.

RoaData Kft.

távérzékelés
és térinformatika

1037 Budapest, Perényi út 24.

 

+ 36 30 515 0077, + 36 30 311 7381

 

office@roadata.hu

 

+ 36 1 700 1654

 
error: Content is protected !!