Műszerbemutató és 3 előadás az MFTTT 33. Vándorgyűlésén, Miskolcon

Miskolcot választotta helyszínül az MFTTT idei, immár 33. Vándorgyűléséhez, ahol a műszerbemutató kiállításon a résztvevők megismerkedhettek számos mérőműszerünkkel, többek között a RIEGL és a Quanergy lézerszkennereivel, valamint az EMLID és az eSurvey GNSS megoldásaival.
Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság

A RoaData is kiállított az MFTTT Vándorgyűlésén, Miskolcon (fotó: MFTTT)

 

Műszerbemutató kiállítás

A nyári hőség és a kiállítás végigkísérte a Vándorgyűlés mindkét konferencia-napját. A műszerbemutatón az érdeklődők a RoaData, a Leica és a ForGeo kínálatát tekinthették meg.
 
A RoaData standján a GNSS eszközök domináltak, így az EMLID teljes választékát, az RS+, az RS2 vevőket, az M+ és M2 GNSS modulokat, a Navio2 autopilóta modult és a kiegészítőket elhoztuk, valamint itt mutatkozott be portfóliónk új tagja, az eSurvey GNSS kínálata is. Ez utóbbiakból több RTK GNSS vevőt is bemutattunk, a vérbeli rovernek teremtett E200-ast, a teljes kiépítésű E500-ast és a hatalmas akkumulátorkapacitással és érintőképernyővel is felvértezett E800-ast, ami az eSurvey kínálatának legerősebb darabja. Az E800-as vevőből egy Hemisphere Phantom és egy Trimble GNSS lapkával szerelt készülék is kiállításra került. Persze nem hiányozhattak a terepi kontrollerek sem, így pl. a P8II, az UT12P és az UT32.
 
A lézerszkenner választékunkat a RIEGL VZ-400i és a Quanergy M8-as és S3-as eszközei képviselték.
A megnyitón Dr. Tóth Balázs, a Miniszterelnökség Ingatlan-nyilvántartási és Térképészeti Főosztályának vezetője külön hangsúlyozta a személyes jelenléttel megtartott szakmai tanácskozások fontosságát. Ahogy Dr. Szűcs Péter rektorhelyettes is elmondta, a pandémia kezdete óta ez volt az első ilyen rendezvény a közel 300 éves múlttal rendelkező Miskolci Egyetemen.
 

Konferencia a Vándorgyűlésen

A Vándorgyűlésen a konferenciát két előadóteremben, két napon keresztül, párhuzamos szekciókban rendezte meg az MFTTT. A különböző szakterületekhez kapcsolódva mi három előadást is tartottunk.
 

Távérzékelés szekció

A “Távérzékelés” szekciót a mederfenék térképezésére alkalmas korszerű eszközöket bemutató előadásunk zárta “Autonóm batimetriai mérőhajók alkalmazása címmel. Ezen az eSurvey által gyártott UB110-es mérőhajó, és a spanyol GPA Seabots által gyártott SB100 Pro mérőhajó példáján keresztül mutattuk be az autonóm és félautonóm, személyzet nélkül mérőhajók (USV) tipikus felépítését. Külön kitértünk az ezekre a mobil mérőhajókra szerelhető szenzorok sokszínűségére és ezáltal a széles körű alkalmazási lehetőségekre.
 

Térinformatikai megoldások szekció

A “Térinformatikai megoldások” szekcióban a Quanergy által gyártott lézerszkennerek egyre nagyobb aktualitással rendelkező felhasználását tekintettük át “Dinamikus létszámkövetés és védőtávolság-kontrol LiDAR-alapú térinformatikai megoldással” címmel.
A téma ugyan nem térképészeti jellegű, de a térinformatika témájába nagyon is odatartozó. Az előadás a modern technika – az előadás hallgatói visszajelzéseiből érezhetően – sokak számára ismeretlen alkalmazási lehetőségeit szemlézte, számos gyakorlati példával illusztálva azt. Az amerikai Quanergy lézerszkennerei és a mesterséges intelligenciával és gépi tudással felvértezett szoftveres környezete nagy hatékonysággal képes felismerni, osztályozni és követni személyek mozgását akár zsúfolt tömegben is, mindezt a GDPR követelményeinek teljesen megfelelve.
 
 

Műszerbemutató előadások szekció

A “Műszerbemutató előadások” szekcióban pedig “RESEPI – komplex LiDAR integrációs megoldás UAV felhasználásra” címmel tartottunk előadást az Inertial Labs termékéről, amely több féle LiDAR szenzor integrációját teszi lehetővé különféle drónos hordozókra.
 
Köszönjük a Vándorgyűlés szervezőinek a lehetőséget, hogy mi is részesei lehettünk – hosszú idő óta először – egy személyes szakmai nagyrendezvénynek.
 
A Vándorgyűlés részletes beszámolója ezen a linken olvasható:

Kapcsolat

Kérjük, az alábbi gombra kattintva keressen bennünket kérdéseivel, ajánlatkérésével, örömmel segítünk kiválasztani az Önöknek legmegfelelőbb távérzékelési megoldást.

error: Content is protected !!