December 10-14. között Texasban rendezték meg a Nemzetközi Igazságügyi és Biztonsági Mérésügyi Társaság az IAFSM (International Association of Forensic & Security Metrology) 2018-as találkozóját. A konferencián a RIEGL bemutatta a legfrissebb fejlesztéseit, lézerszkennereit és mindazokat a korszerű megoldásokat, amelyekkel a baleseti, igazságügyi és törvényszéki vizsgálatok gyors, hatékony és megbízható elvégzését segíteni tudja.

A konferencia és kiállítás szakmai közönsége workshopokon és bemutatókon is részt vehetett, ahol meggyőződhettek a RIEGL VZ-400i ultra magas teljesítményű 3D lézerszkenner egyedülálló képességeiről, amelyeket a baleseti és igazságügyi szakértői vizsgálatok elvégzéséhez optimalizált a RIEGL. Könnyű használata, különleges hardvere és szofteres megoldásai, így az egyetlen gomb megnyomásával végrehajtható speciális munkafolyamatai, a teljesen automatikus adatregisztráció és a színezés rendkívüli módon segíti az igazságügyi és törvényszéki szakértői felmérő munkát. Segítségével a korábban elképzelhetetlen módon teljes, objektív bizonyítékrögzítés a mindennapi gyakorlat részévé válik, új, innovatív és jól értelmezhető, vizualizálható módon kerülhet bemutatásra a szakértői bizonyítási anyag.

A konferenciához kapcsolódóan a VZ-400i statikus lézerszkennerrel helyszínelési bemutatót is tartottak, ahol egy szimulált fegyveres támadást követő helyszínelésen a LIDAR technológia nyújtotta lehetőségeket tanulmányozhatták a résztvevők, illetve a LIDAR helyszínelési adatok kezelése és értelmezése témakörben kaptak részletes tájékoztatást.

IAFSM konferencia logo 2018

IAFSM konferencia logo 2018

Dave Foster, a RIEGL igazságügyi szakértője külön workshopot tartott ismertetve a RIEGL VZ-400i és az u.n. “on-board” automatikus regisztrációs funkcióit, a legfrissebb fejlesztéseket, és hogy milyen módon fogják megváltoztatni ezek a technikai előrelépések az igazságügyi és törvényszéki adatrögzítő és adatfeldolgozó munkát.

Dave Foster, a konferencia egyik előadójaként, továbbá beszámolt arról is, hogy a RIEGL hullámforma LIDAR technológiája hogyan tudja segíteni a baleseti és kárszakértői vizsgálatokat 3D adatrögzítéssel és elemzéssel.

error: Content is protected !!